14 de gener 2008

Els guardarrails

El tema dels guardarrails, és un tema molt trist. Degut a què aquests no estan condicionats per a la seguretat dels motoristes, sinó que estan pensats en els cotxes, que quan hi hagui un impacte no surti encara més de la carretera. Què passa amb els motoristes? Passa que quan un motorista sofreix un impacte, els guardarrails tenen uns pivots que a una velocidad de 50 km/h o menys talla com una fulleta, i pot donar lloc a amputacions de les extremitats etc...

Trob que el govern els ha d'instal·lar tan a les carreteres primàries com a les secundàries i facilitar el doble guardarrail per a que els motoristes quan impactin contra aquests no pasin per sota,quedant atrap
ats, i poder sofrir una amputació d'algunes parts del cos, etc...

Cal propagar i instal·lar a totes les carreteres els guardarrails dobles, ja que molts motoristes moren a les carreteres del món, als guardarrails que hi ha, de només una "protecció", hi moren motoristes, i si se instal·len de doble protecció potser en moririen menys.

Aquí posam unes fotos de les dues classes de guardarrails que hi ha.










Pros i contres

Pros: Com veis a la foto incorpora una segona barrera amb forma de semicercle.Sol estar feta amb un material que el que fa és que no reboti i que quedi just a la vora del guardarrail.
Contres: Com es pot apreciar a la foto veim que no tŕ cap mena de seguretat, només a la part de dalt, però per al motorista quan cau no l'arriba a protegir.En canvi sí que té uns pivots que són els causants de morts i amputacions.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola som en Miquel Caldentey de 4t B i crec que és molt important aquest tema ja que les morts que produeixen els guardarails antics no són poques; per aturar els cotxes serveixen, però si posassin els mes nous seria una solució molt millor.
Esper que qualcu contesti.

Anònim ha dit...

Bones, Som en Juan Sanz de 4rt A i volia dir que en Pedro luis te molta raó envers aquest tema ja que tots sabem les morts que produeixen els gardarails (sobretots els antics,que han produït fins i tot amputacions) no son poques. Serveixen com be diu en Miquel pels cotxes pero els motoristes pateixen greu perill amb ells. La meva solucio seria posar a les parts afilades bandes de plastic o alguna cosa per l'estil.

Juan Sanz

M.eugenia ha dit...

Si existeixen, uns guardarrails que no son tan perillosos pels motoristes. M'agradaria saber perque no els posen aixi podriem salvar moltissimes vides de motoristes, en cuan els cotxes seguirien segurs perque no els llevarien simplement els canvierien.

Anònim ha dit...

En resposta al comentari fet per na Maria Eugènia:
La resposta no es simple,aquests guardarails que com tu dius existeixen posarlos en funcionament suposaria una despesa bastant gran al govern i aquests prefereixen gastar aquests dobles en altres cosses que convenen a un nombre mes alt de població per desprès rebre mes bots però que es mes important els bots o la vida dels motoristes? la resposta te facil resposta.